For mange fyllepennbrukere er Tomoe River papir selve lykken!

Og det er egentlig ikke så rart. Det evner å vise frem alle fyllepennblekkets egenskaper på best mulig måte. Shimmer, sheen og shading, hvor de to sistnevnte oftest bare vises i blekkprøver eller når man virkelig smører tykt på, kan ofte ses også i vanlig skrift på Tomoe River papir. Spesielt om man bruker en litt bredere splitt.

Med den brede splitten kommer vi til et av de andre punktene som gjør dette papiret makeløst. Det er veldig tynt, kun 52 gram eller 68 gram (gram pr. m2), men det tåler nesten uante mengder blekk før det blør igjennom. Til sammenligning ligger vanlig kopipapir stort sett rundt 80 gram.

Tomoe River er laget av den japanske papirprodusenten Tomoegawa som for en tid tilbake meldte at de hadde solgt maskinen som lager papiret til Sanzen Paper Manufacturing Co, og at overtakelsen og produksjonsstart der er satt til 28. november 2021. Men også før det kom det nyheter som gav (ubegrunnet) grunn til bekymring. Tomoegawa meldte at de hadde endret måten papiret ble produsert på, men at det ikke kom til å være merkbart for kundene. Det har vært meldinger om at noen allikevel merker forskjell på papiret, men at det fremdeles har alle egenskapene man elsker det for.

Det blir spennende å se hva fremtiden bringer for dette papiret, og om Sanzen klarer å opprettholde den nesten myteomspunne papirkvaliteten.

I min nettbutikk er dette papiret, foreløpig fra før eierskifte, men etter produksjonsendring, å finne i alle produktene fra Odyssey.