Dette spørsmålet får jeg ofte, og med ujevne mellomrom, og mange tar det helt for gitt at det ikke er mulig.

Svaret er at det ikke bare er mulig, det er rett og slett ganske uproblematisk for de fleste. I følge en undersøkelse nibs.com viser til (men som jeg ikke finner noen andre steder selv om jeg leter), er det prosentmessig flere venstrehendte fyllepennbrukere enn høyrehendte.

Nå er jeg høyrehendt, så jeg har ingen egne erfaringer å vise til. Min venstrehendte mann har derfor vært testpilot og forsøkskanin for alt av erfaringer jeg har gjort meg. Han er tålmodig heldigvis, og alltid ved godt mot, selv med hendene full av blekk.

Problemet når man som venstrehendt skal skrive med fyllepenn, er at man fører hånden over linjen med våt skrift før blekket har tørket. De fleste kan øve seg på å justerer pennegrepet litt, så de heller legger hånden over eller under linjen de skriver på.
Om motivasjonen er den rette bør det være mulig å tilpasse grepet. Om gode skriveredskaper ikke er god nok motivasjon, så vet ikke jeg.

Om det allikevel skulle være utfordrende, kan man prøve å tilpasse følgende tre ting:
Penn: Velg en penn som skriver forholdsvis tørt, og som har en smalere splitt.
Papir: Velg papir som absorberer blekket litt eller mye.
Blekk: Velg et blekk som er forholdsvis tørt og som tørker fort. Det finnes også hurtigtørkende blekk om det skulle være nødvendig eller ønskelig.

Om du prøver deg frem med alle eller en kombinasjon av de ovennevnte, kan jeg garantere deg at venstrehendte kan bruke fyllepenn. Fyllepenn er et fantastisk skriveredskap så ikke la en myte uten hold i stoppe deg!