Ny til fyllepenner? Jeg kan hjelpe deg i gang.

 
 

Papir.
Fyllepennen stiller noen krav til papiret du skal skrive på, men fyllepennvennlig papir er lett å få tak i både i min butikk og i de fleste bokhandlere.

Fyllemekanismen.
Det vil si hvordan man får blekk i pennen varierer. Det enkleste for nybegynnere er blekkpatroner. Blekkpatroner er enkle å bytte og lette å få tak i. De kommer i mange spennende farger, og fungerer godt. Når man ønsker å utvide blekkutvalget kan man bruke en omformer. En omformer er en gjenbrukbar blekkpatron som man fyller fra blekkflasker.

Lurer du på noe mer?
Spør meg gjerne, jeg svarer med glede!

 

Er du nyintressert i fyllepenn og lurer på hvordan du skal komme i gang?


Det er lett, og ikke så komplisert som det noen ganger kan virke. Det er allikevel noen valg å ta, og noe det kan være greit å ha kjennskap til når du skal velge din første fyllepenn.

Utseende er nok det man velger ut ifra aller først, og pris selvfølgelig. Når du har bestemt deg for hva du liker og hvor mye du har lyst til å bruke av penger er det et par ting du bør tenke over før du bestiller for at du og pennen din skal bli på godfot

Strektykkelse.
Hvor tynn eller tykk liker du streken?
De fleste fyllepennmerker lager pennesplitter fra den tynneste som er ekstra fine, via fine, medium, broad og til stub nib, som er den tykkeste. Avhengig av hva du skal skrive på og om du liker tynn eller tykk strek, kan du velge tykkelse. Det finnes flere typer spesialsplitter, men de sparer jeg til en annen gang.

Vekt på pennen.
Liker du at pennen er tung eller lett?
Penner kommer i mange materialer, fra plast, til messing, med mye imellom. Penner i plast er lette mens penner i metall er tyngre. Det finnes en rekke fantastiske materialer å lage penner av, men tar bare de aller vanligste her. .

 
Forrige
Forrige

Blekkskifte og vask av fyllepenner