Skriveblokk 50 ark 100g Laid papir

Laid papir er overflatebehandling som gir papiret fine linjer i papirets lengderetning. Det oppstår ved at man ruller papiret med en spesiell rulle mens papiret er vått, for å gi det struktur.

A4 blokkene har logoen som vannmerke, og kan ses ved å holde det opp mot lys.


Brevpapirene fra Original Crown Mill kommer med to typer papir

Vellum papir og Laid papir. Forskjellen på de to er at mens vellum papiret har en jevn og glatt overflate, har Laid papir en overflatebehandling som gir papiret fine linjer i papirets lengderetning. Det oppstår ved at man ruller papiret mens det enda er vått, for å gi det struktur.

Begge papirtypene kommer i hvit og creme og i A4 og A5.

Jeg har testet begge papirtypene med samme blekk og fyllepenn. Kaweco sport BB nib med Ferris Wheel press Peppermint Drop blekk. Jeg valgte dette blekket for å finne ut om sheenen det til vanlig har er synlig på dette papiret. Jeg var også ute etter å finne ut om det blødde ut i papiret og om det syntes gjennom papiret. Jeg begynner med Laid papiret. Pennen skriver bra og glir lett over papiret selv om man merker at papiret har struktur. Jeg testet Laid i cream. Blekkfargen vises godt selv om sheenet som vanligvis er i dette blekket var noe nedtonet. Det kunne kanskje være tydeligere om jeg hadde testet det i helt hvitt papir. Blekket blødde ikke ut i papiret, men syntes på baksiden der hvor jeg hadde brukt BB splitt. Der jeg brukte fine eller medium splitt syntes det mye mindre, selv om også det var synlig.

Så testet jeg Vellum papiret. Pennen skriver bra og glir veldig lett over papiret. Jeg testet Vellum i hvitt. Fargen vises veldig godt og sheenet var veldig godt synlig, både i skrift, i dryppeprøve og i swab. Blekket blødde heller ikke her ut i papiret, men syntes på motstående side der hvor jeg hadde brukt BB splitt. Der jeg brukte fine eller medium splitt syntes det mye mindre, selv om også det var synlig.

Så det jeg tenker er at om du er ute etter et helt fantastisk papir hvor det er mulig å bruke fyllepenn, men som er laget for å fremme papirets kvaliteter fremfor blekkets, bør du velge Laid papir, om du er ute etter å vise frem blekket på et godt papir er det Vellum som er brevpapiret du leter etter.

Håper dette var nyttig, og som vanlig blir jeg veldig glad for oppfølgingsspørsmål om noe var uklart, eller om du er nysgjerrig på mer.


Kjøp
  • fra kr 69,00
  • 11 Igjen
100% SSL Secure